maandag 1 augustus 2011

Karnemelkpudding met aardbeien

Gisteren weer eens bij vrienden gegeten. Heerlijke hartige taart met courgette, spekjes, creme fraiche en versierd met hele tomaten. De truc is, zo vertelde de gastvrouw me, dat je de courgette raspt en even aanbakt en vervolgens in een zeef al het overtollige vocht eruit drukt. Zo houd je wel alle smaak  van de courgette maar niet het waterige in de taart. Kant-en-klaar bodems voor hartige taart is gewoon in het diepvriesvak te vinden. In de Franse supermarkt (zie Frans boodschappenlijstje) vind je ook echt korstdeeg op een rol. Heel handig....Trouwens een ideaal gerecht om voor te bereiden, bijvoorbeeld, zoals in ons geval, na een dagje speeltuin. Hoe dan ook, ik ga binnenkort eens proberen de taart te evenaren, maar hieronder het recept van het toetje dat ons aandeel was. Het is overigens een recept wat uit de Allerhande komt, check http://www.ah.nl/recepten/recept?id=640444&rq=karnemelkpudding

Karnemelkpudding met aardbeien
voor 4 personen



- 500 g aardbeien, kroontjes verwijderd
- 1 klein bosje verse munt
- 6 blaadjes gelatine
- 100 g suiker
- 500 ml karnemelk
- 250 ml slagroom
- 1 citroen, uitgeperst
- 2 el poedersuiker

Week de blaadjes gelatine in wat koud water (in ieder geval 5 minuten). Snijd ongeveer de helft van de aardbeien in stukjes, dan andere helft gebruik je voor erbij. Die kan je ook in stukjes doen, of halveren of heel laten. Snijd de blaadjes munt in ragfijne reepjes. De helft gebruik je voor in de pudding, de andere helft voor door de aardbeien voor erbij.
Verwarm 50 ml water met de suiker. Neem de pan van het vuur als de suiker is opgelost. Los de gelatine erin op.
Schenk de karnemelk in een kom en roer het suikerwater erdoor. Klop de slagroom stijf. Spatel deze samen met de stukjes aardbeien en de fijngesneden munt (van beide de helft dus) door de karnemelk. Schenk  het mengsel in de puddingvorm. Laat minstens 4 uur afgedekt in de koelkast opstijven.
Schenk het citroensap over de aardbeien en voeg de poedersuiker toe en meng voorzichtig. Doe dit vlak voor het serveren, zodat de citroensap niet te lang inwerkt op de aarbeien.
Vlak voor het serveren de pudding storten op een groot bord. De aardbeien eromheen scheppen en serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten