Karnemelkpudding met aardbeien
voor 4 personen
- 500 g aardbeien, kroontjes verwijderd
- 1 klein bosje verse munt
- 6 blaadjes gelatine
- 100 g suiker
- 500 ml karnemelk
- 250 ml slagroom
- 1 citroen, uitgeperst
- 2 el poedersuiker
Week de blaadjes gelatine in wat koud water (in ieder geval 5 minuten). Snijd ongeveer de helft van de aardbeien in stukjes, dan andere helft gebruik je voor erbij. Die kan je ook in stukjes doen, of halveren of heel laten. Snijd de blaadjes munt in ragfijne reepjes. De helft gebruik je voor in de pudding, de andere helft voor door de aardbeien voor erbij.
Verwarm 50 ml water met de suiker. Neem de pan van het vuur als de suiker is opgelost. Los de gelatine erin op.
Schenk de karnemelk in een kom en roer het suikerwater erdoor. Klop de slagroom stijf. Spatel deze samen met de stukjes aardbeien en de fijngesneden munt (van beide de helft dus) door de karnemelk. Schenk het mengsel in de puddingvorm. Laat minstens 4 uur afgedekt in de koelkast opstijven.
Schenk het citroensap over de aardbeien en voeg de poedersuiker toe en meng voorzichtig. Doe dit vlak voor het serveren, zodat de citroensap niet te lang inwerkt op de aarbeien.
Vlak voor het serveren de pudding storten op een groot bord. De aardbeien eromheen scheppen en serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten