Hier nog een recept tussendoor dat ik gisteren maakte uit het kookboek 30 Minuten keuken van Jamie Oliver. Erg lekker en eigenlijk heel snel! Een soort ragout met een deksel van bladerdeeg. Het bladerdeeg heb ik gisteren versierd met hartjes van bladerdeeg die ik over had toen ik de randen bij heb gesneden. Mijn meisjes wilde natuurlijk in eerste instantie alleen maar de hartjes eraf peuteren en opeten. Hoe dan ook, het voelde nogal luxe voor een doordeweekse dag, terwijl het helemaal geen moeilijk recept is...ik gebruikte trouwens geen Engelse mosterd maar gewone Zaanse grove mosterd. Ik serveerde de pastei met wortelstamp en een simpele salade met vinagrette!
Kippastei
4 personen
- 4 kipfilets van 180 per stuk
- een klontje boter
- 1 bosje lente-ui, in ringen
- 150 g champignons, in plakjes
- 1 volle eetlepel bloem + wat om te bestuiven
- 2 tl Engelse mosterd
- 1 volle eetlepel creme fraiche
- 3 dl kippenbouillon
- een paar takjes verse tijm, alleen de blaadjes
- 1/3 bol nootmuskaat
- 1 groot vel bladerdeeg, of 6 kleine die je tot 1 grote uitrolt
- 1 ei
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kip in reepjes van circa 1 cm. Bak ze, in een koekenpan, in een scheutje olijfolie en een klontje boter circa 3 minuten. Voeg de champignons, lenteui en bloem toe en roer goed door en bak crca 1 minuut. Voeg dan de bouillon, mosterd en creme fraiche toe. Roer goed door. Dan de tijm, geraspte nootmuskaat en zout en peper naar smaak erbij. Laat even rustig pruttelen. Bestuif ondertussen je werkblad met bloem en rol hierop het bladerdeeg uit tot een lap die over je ovenschaal past. Snijdt daar waar nodig bij. Gebruik evt de afgesneden randen om de bovenkant te versieren. Kerf het deeg kruislings in. Doe het kipmengsel over in de ovenschaal en leg het bladerdeeg erop. Stop de randen in. Kwast het deeg in met het losgeklopte ei. Bak de pastei circa 15 minuten bovenin de overn goudbruin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten