Veel mensen die ik ken, bewaren hun succesrecepten. De meeste gebruiken een ordner of een ander-soortige map! Heb ik ook geprobeerd, maar op 1 of andere reden kan ik daar nooit mijn recepten in terugvinden. Eerlijkheidshalve moet ik wel toegeven dat het een voordeel is dat je de pagina's uit een ordner kunt halen en dan kunt ophangen op je keukenkastje. Maar ja, vervolgens stop je ze dan weer onvindbaar terug in je ordner! Voor mij werkt dat niet! Ik heb daarom al jaren geleden een simpel gelinieerd A4-schrift gekocht bij de Hema en ben begonnen om hier recepten in te bewaren. Sommige recepten schrijf ik over, ik blader oude Allerhandes door en kooktijdschriften door en knip de lekkerste recepten uit om ze vervolgens in te plakken (behalve uit mijn Delicious., want die is heilig en daar mag dus ook niet in geknipt worden), maar ook print ik recepten van internet of kopieer ze uit mijn kookboeken en plak ze vervolgens in.
Inmiddels herken ik mijn recepten ook door de plek in mijn kookschrift, ik heb al een gevoel dat het recept daar ergens in de buurt moet staan, omdat ik andere recepten herken...Bovendien heb ik mijn kookschrift helemaal persoonlijk gemaakt. Ik noteer welke data ik met wie wij welk menu hebben gegeten. Ik plak er kleine dingen zoals moederdag-gedichtjes, artikelen uit de krant over basilicum of tekeningen van de kinderen in. Ik noteer ook regelmatig verwijzingen naar andere pagina's waar recepten met dezelfde strekking staan. Hoe dan ook, ik vind het superhandig!
Het succes van mijn kookschrift is eigenlijk pas echt tot me door gedrongen toen ik een recept van pannekoeken had overgenomen van internet. Mijn vriend was ziek en had zo'n zin in pannekoeken! Ik ben meteen op internet gaan struinen voor het meest succesvolle recept en ze vervolgens ook meteen voor hem gebakken. De pagina van dat recept is inmiddels al bevlekt en beduimeld, zovaak hebben we het inmiddels al gebruikt. Het is zelfs zo, dat ik het recept in de tweede editie van mijn kookschrift (want de eerste is al vol) nog eens heb overgenomen, voor het geval dat ik die sneller bij de hand heb! Toen ik aan mijn tweede kookschrift ben begonnen, werd de eerste editie omgedoopt naar Oude Testament en deel 2 werd het Nieuwe Testament. Tegenwoordig gaat die term niet meer helemaal op, aangezien ik al een versie heb met alleen maar gebak en brood en een versie met alleen maar eigen gerechten. Trouwens, ik ben al bezig met deel 3!
Nou ja, zover hoef je niet te gaan. Ik moedig je in ieder geval aan om die recepten die je hebt verzameld te ordenen en over te nemen en in te plakken in een handig A4-schrift. Probeer het eens en deel je bevinden vervolgens weer met mij! Ik ben benieuwd!
Hieronder vind je een recept dat uit het Nieuwe Testament komt. Ooit eens uitgeknipt uit de Allerhande, maar inmiddels (met een paar kleine wijzigingen) tot mijn eigen versie gemaakt,.....mocht je de originele versie willen: http://www.ah.nl/recepten/recept?id=577354. Trouwens, ik denk dat het ook werkt met van die rundvleesreepjes die de Appie in het schap heeft liggen, of zou zelfs kunnen met kip.....
Snelle stroganoffvoor 4 personen
Inmiddels herken ik mijn recepten ook door de plek in mijn kookschrift, ik heb al een gevoel dat het recept daar ergens in de buurt moet staan, omdat ik andere recepten herken...Bovendien heb ik mijn kookschrift helemaal persoonlijk gemaakt. Ik noteer welke data ik met wie wij welk menu hebben gegeten. Ik plak er kleine dingen zoals moederdag-gedichtjes, artikelen uit de krant over basilicum of tekeningen van de kinderen in. Ik noteer ook regelmatig verwijzingen naar andere pagina's waar recepten met dezelfde strekking staan. Hoe dan ook, ik vind het superhandig!
Het succes van mijn kookschrift is eigenlijk pas echt tot me door gedrongen toen ik een recept van pannekoeken had overgenomen van internet. Mijn vriend was ziek en had zo'n zin in pannekoeken! Ik ben meteen op internet gaan struinen voor het meest succesvolle recept en ze vervolgens ook meteen voor hem gebakken. De pagina van dat recept is inmiddels al bevlekt en beduimeld, zovaak hebben we het inmiddels al gebruikt. Het is zelfs zo, dat ik het recept in de tweede editie van mijn kookschrift (want de eerste is al vol) nog eens heb overgenomen, voor het geval dat ik die sneller bij de hand heb! Toen ik aan mijn tweede kookschrift ben begonnen, werd de eerste editie omgedoopt naar Oude Testament en deel 2 werd het Nieuwe Testament. Tegenwoordig gaat die term niet meer helemaal op, aangezien ik al een versie heb met alleen maar gebak en brood en een versie met alleen maar eigen gerechten. Trouwens, ik ben al bezig met deel 3!
Nou ja, zover hoef je niet te gaan. Ik moedig je in ieder geval aan om die recepten die je hebt verzameld te ordenen en over te nemen en in te plakken in een handig A4-schrift. Probeer het eens en deel je bevinden vervolgens weer met mij! Ik ben benieuwd!
Hieronder vind je een recept dat uit het Nieuwe Testament komt. Ooit eens uitgeknipt uit de Allerhande, maar inmiddels (met een paar kleine wijzigingen) tot mijn eigen versie gemaakt,.....mocht je de originele versie willen: http://www.ah.nl/recepten/recept?id=577354. Trouwens, ik denk dat het ook werkt met van die rundvleesreepjes die de Appie in het schap heeft liggen, of zou zelfs kunnen met kip.....
Snelle stroganoffvoor 4 personen
- 2 middelgrote uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, gehakt
- 500 g varkensfiletlapjes, in reepjes gesneden
- 1 grote rode paprika, in reepjes
- 1 bakje champignons, in plakjes
- 2 tl paprikapoeder (pikant)
- 2 el tomatenpuree- 125 ml room
Bak in een scheutje olijfolie de ui en de knoflook glazig. Voeg wat zout toe om te snel bruinen tegen te gaan! Voeg de vleesreepjes toe en bak rondom bruin. Voeg de paprika en champignons toe en bak deze een paar minuten mee. Doe de paprikapoeder en de tomatenpuree erbij en roer deze goed door. Voeg op het laatste moment de room en zout en peper naar smaak toe. Serveer de stroganoff met aardappelpuree of rijst. Op de foto geserveerd met brocolli met vinaigrette!
- 1 grote rode paprika, in reepjes
- 1 bakje champignons, in plakjes
- 2 tl paprikapoeder (pikant)
- 2 el tomatenpuree- 125 ml room
Bak in een scheutje olijfolie de ui en de knoflook glazig. Voeg wat zout toe om te snel bruinen tegen te gaan! Voeg de vleesreepjes toe en bak rondom bruin. Voeg de paprika en champignons toe en bak deze een paar minuten mee. Doe de paprikapoeder en de tomatenpuree erbij en roer deze goed door. Voeg op het laatste moment de room en zout en peper naar smaak toe. Serveer de stroganoff met aardappelpuree of rijst. Op de foto geserveerd met brocolli met vinaigrette!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten