Weer zo'n recept van een lekkere groentenschotel, lekker voor bij heel veel gerechten. Het is ook heerlijk bij gegrilde kip of een gewone gebakken kipfilet (of zie de kipschnitzels van het bericht hiervoor), maar kan ook prima bij varkens- of rundvlees. Wil je een lekkere frisse toon erbij, serveer er dan wat schijfjes komkommer of een simpele salade bij, zodat je 2 groentes op tafel hebt staan.
Oh, ja, en even iets van andere orde. Iedereen, maar dan ook echt iedereen hoort minimaal uien en knoflook in huis te hebben en een blikje mais hoort altijd in je voorraadkast. Dus 3/4 van het recept hoor je eigenlijk wel in huis te hebben! Zout en peper vermeld ik nooit in het ingrediëntenlijstje, want dat is nog vanzelfsprekender dan ui en knoflook! Mocht je een extra luxe swing aan het gerechttwillen geven, dan kun je zelfs nog wat uitgebakken spekjes toevoegen of wat gehakte peterselie.
Maisschotel
- 1 blikje mais (400 g)
- 2 stengels bleekselderij
- 1 middelgrote ui (ik heb toevallig een rode ui gebruikt)
- 2 tenen knoflook
Voor een luxe editie kun je evt nog 125 gr uitgebakken spekjes en wat gehakte peterselie toevoegen.
Snipper de ui, snijd de knoflook in plakjes en de bleekselderij in blokjes. Bak deze in wat olijfolie tot ze glazig zijn (doe er wat zout bij om te voorkomen dat ze te snel kleuren). Voeg vervolgens de mais toe en bak een minuut of 10, terwijl je de boel zo af en toe omschept. Als je de luxe versie maak, voeg je op het laatst nog de spekjes en gehakte peterselie toe!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten