Gisteren weer eens de hele middag in de keuken gestaan en 's avonds nog de taart versierd. Was wel weer leuk om te doen. De laatste keer dat ik met de fondant heb gewerkt was voor mijn moeders verjaardag, die er toen heilig van overtuigd was dat ik dat niet meer zou gaan redden, omdat ik toen 38 weken zwanger was. Ze beweerde bij hoog en bij laag dat ze voor haar verjaardag een kleinkind zou krijgen. Gelukkig voor de taart was die gewoon af en onze dochter kondigde zich pas 2 weken laten aan!
Deze keer was de gelegenheid de verjaardag van mijn zus! Ze is vandaag jarig, maar gisteren alles voor moeten bereiden, want ik moest vandaag werken de hele dag. Glenn (haar vriend), heeft haar helemaal niks verklapt en had een soort van picknick voor haar georganiseerd in Valkenburg. Daarna komen ze, ook als verrassing, naar ons toe. Natuurlijk had mijn moeder haar mond een beetje voorbij gepraat en gezegd dat ik wist wat ze ging doen. Gelukkig heb ik het weer lekker vaag gehouden en gezegd 'Huh, maar mama zegt dat je niks mocht plannen omdat Glenn zei dat je de hele dag moest vrijhouden?'. Al met al zal ze wel een vermoeden hebben, maar goed....
Gefeliciteerd zussie! Ik ben heel trots op je!
Ik heb me lekker uit kunnen leven. Mooie taart geworden, al zeg ik het zelf, voorzien van KLM-logo (ze zit midden in de training voor stewardess bij KLM) en zonnetje met haar naam en palmbomen en een handdoekje voor haar reislust. Bovenop een ijzerdraadje heb ik een vliegtuigje gemaakt van fondant in de KLM-kleuren. Ik heb er weer een hoop voorpret van gehad.
Natuurlijk hebben we ook weer een soort van catering gemaakt. Stokbrood met babaganoush (auberginedip), fetadip, hummus (kikkererwtendip) en pesto. Dan ook nog wat Spaanse hapjes zoals knoflookgarnalen, Patatas Bravas (gebakken aardappeltjes met een pikante saus), ovengedroogde tomaatjes, ansjovis, gemarineerde kaas en augurk met salami. Mijn moeder heeft aangeboden een salade met lamsfilet te maken, dus dan hebben we een mooi geheel, denk je niet?
Als welkom heb ik nog een Rucola-cocktail (heb ik al eens gemaakt, hemels lekker!). En ik wilde ook de granaatappeldrank van Jamie 30 minuten-keuken eens maken. In het filmpje (Youtube) is het anders gemaakt dan in het kookboek. Ik ga voor de Youtube-versie, zal jullie laten weten of het was is.
Ik zal iedereen vragen om een recentie te maken voor mijn creaties en zal de favorieten vermelden op mijn weblog! Hierna volgt in ieder geval alvast het recept van de rucola-cocktail!
Waar blijft de foto van de taart???????????????
BeantwoordenVerwijderen