woensdag 6 juli 2011

Stella's kipkerrie, supersnel gerecht voor doordeweeks

Ik weet als geen ander (als werkende moeder van 3 kinderen) hoe prettig het kan zijn om ook iets lekkers en voedzaams op tafel te zetten voor je gezin als je gewerkt hebt de hele dag. Maar het moet niet zo zijn dat je zo gestresst bent dat het je gaat tegenstaan om het klaar te maken! Wat met liefde is klaargemaakt smaakt tenslotte ook altijd beter! Je kunt het onderstaande gerecht in 20 minuten op tafel hebben staan, maar ik heb gisteravond nog in de keuken gestaan om het klaar te maken, zodat ik alleen nog de rijst moet aanzetten (lang leve de rijstkoker) en de groenten moet koken of stomen. Perfect om voor te bereiden dus, en zo klaar! Ik bewaar de verse gember trouwens altijd in de vriezer, makkelijk raspen (op een fijne rasp) en altijd in huis! Ik heb gehoord dat dat ook goed lukt met verse rode pepers, maar dat moet ik nog eens proberen.

Stella's Kipkerrie
voor 2 volwassenen en 2 kleine kinderen

- zonnebloem- of arachideolie
- 3 kleine uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, gehakt
- stukje verse gember, geraspt (ca 2 cm)
- 2 tl kerriepoeder (maakt niet uit welke, maar ik gebruikte gisteren die gewone uit een potje)
- 3 kipfilets, in blokjes (ik tel mijn 2 oudste als 1 volwassenen mee, de jongste is nog een baby, tel 1 kipfilet pp)
- 300 ml kokosmelk
- zout en peper naar smaak

Giet wat olie in een koekenpan, hapjespan of een andere pan met een dikke bodem. Zorg dat de bodem van de pan bedekt is met een klein beetje olie. Zet op halfhoog vuur en wacht even tot de olie heet is (dit kun je zien aan de olie, het lijkt alsof hij meer gaat glimmen) en voeg dan de gesnipperde ui en gehakte knoflook toe. Voeg een beetje zout toe, zodat ze niet te snel kleuren. Bak tot ze glazig en geurig zijn. Voeg het kerriepoeder toe en roer erdoor. De warmte verhoogd de smaak van de kerrie! Voeg nu de kipfilet toe en roerbak mee totdat ze redelijk gaar zijn. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en roer erdoor. Proef en voeg peper en zout toe totdat jij hem lekker vindt!

Serveer met brocolli, diepvriesdoperwten of sperziebonen en rijst. Lekker als 2de groente --> in schijfjes gesneden komkommer (mijn kids zijn er gek op!)

3 opmerkingen:

  1. Ik heb hier al 2 keer op gereageerd! Maar als ik een profiel selecteer, komt het niet goed!!
    Dus: ik ben Omiwan, maar reageer als anoniem!
    Dat gaat nl. wel!!
    By the way: het was erg lekker!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Omiwan, heb je hem echt uitgeprobeerd? Goed zo? En was 'ie echt zo supersnel en lekker als dat ik hem zelf vind?

    BeantwoordenVerwijderen