woensdag 7 augustus 2013

Aardappelsalade met citroen en crème fraîche

Vanzelfsprekend hoort deze aardappelsalade gegeten te worden bij de hamburgers van de barbecue in het vorige recept. Maar je kunt het ook bij iets anders serveren als je dat per se wilt.

Aardappelsalade voor bij de barbecue
voor circa 4 personen



- 1 kilo aardappels, iets kruimig, geschild
- 125 ml crème fraîche (of een half bekertje)
- 2 flinke el mayonaise van goede kwaliteit
- de rasp en sap van 1/2 citroen
- flinke bos bieslook, fijngesneden
- 1 doosje tuinkers

Kook de geschilde aardappels in ruim gezouten water tot ze gaar zijn. Laat wat afkoelen, totdat je ze in centimeter grote blokjes kunt snijden. Meng ondertussen de creme fraiche, de mayonaise, de rasp en het sap van de halve citroen en voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg de aardappels, de dressing en de bieslook samen in een grote kom en meng tot alles goed vermengt is. Knip de tuinkers uit het doosje af en bestrooi de aardappelsalade (eerst in een schone kom, zie tip) hiermee.

TIP! Serveer de aardappelsalade op een mooie platte schaal of een schone kom, maar in ieder geval niet in de kom waar je in gemengd hebt.

TIP! Aardappelsalades zijn heel makkelijk om mee te nemen naar een picknick of te eten bij een barbecue, maar misstaat ook zeker niet bij de doordeweekse maaltijd.

TIP! Zelfgemaakte aardappelsalade is altijd veel beter dan die uit een pakje, omdat je de hoeveelheid saus zelf kunt bepalen. Zorg ervoor dat het een smeuïg geheel is, maar dat de salade niet zwemt in de saus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten