Hoisin varkensvlees
voor 4 personen
- 3 el hoisinsaus
- 3 el zoete chilisaus
- 3 el lichte sojasaus
- 2 el gembersiroop
- 1 el honing (of laat de gembersiroop weg en voeg 2 el honing toe)
- 2 cm geraspte gemberwortel
- 3 knoflooktenen, fijngehakt
- chiliflakes naar smaak
- 750 g varkensvlees (filetlapjes, varkenshaas of fridandeau)
Meng voor de marinade de hoisinsaus, zoete chilisaus, sojasaus, gembersiroop, geraspte gember, knoflook en chiliflakes door elkaar en marineer hier het varkensvlees in. Minimaal 15 minuten, maar mag ook langer. Je kunt het vlees, zo laten als dat je het hebt gekocht, maar wil je met stokjes eten, net als wij, dan snijd je hier mooie plakjes of reepjes van, zodat ze straks hapklaar zijn. Bovendien gaat het marineren sneller wanneer het vlees is kleingesneden. Verhit in een wok of koekenpan een beetje arachide- of zonnebloemolie en schep hierin voorzichtig de stukjes vlees. Laat zo veel mogelijk van de marinade achter in de kom. Bak de vleesstukjes al omroerend bruin en gaar en schep dan in een schaal die je met aluminiumfolie afdekt om warm te houden. Giet de overgebleven marinade in de pan en laat wat inkoken. Voeg na een paar minuten de stukjes varkensvlees toe en laat nog even meewarmen. Serveer met eiernoodles en sperziebonen, peultjes of aspergetips. Strooi er eventueel wat bosui over. Ook lekker met zoetzuur komkommer....(hhhmmmm, heb ik nog steeds niet op mijn blog staan, he?)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten